Recept

Polévka z mladých kopřiv

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20895

Ingredience

1 ks Cibule
1 l Hovězí vývar základní
500 g Kopřiva
5 dl Mléko - podmáslí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 995kJ
6% Sacharidy 20 g
14% Tuky 11 g
46% Sodík 915 mg
28% Bílkoviny 16 g

Polévka z mladých kopřiv postup přípravy receptu:

1

Na jaře z mladých kopřiv otrháme lístky, spaříme horkou vodou.

2

V hrnci si na oleji a másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku.

3

Na jíšku přidáme spařené kopřivy, zalijeme je připraveným hovězím vývarem (vývar můžeme připravit i z bujónové hovězí kostky) a povaříme 1/4 hodiny.

4

Vývar s kopřivami odstavíme, dosolíme podle chuti a vmícháme rozmíchané žloutky v kyselém mléku.

5

Místo kyselého mléka můžeme použít zakysanou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept