Polévka z mladých kopřiv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z mladých kopřiv
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20895 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
500 g | Kopřiva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 191,1mg |
Draslík | 630,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kopřiva, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z mladých kopřiv postup přípravy receptu:
1 | Na jaře z mladých kopřiv otrháme lístky, spaříme horkou vodou. |
2 | V hrnci si na oleji a másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. |
3 | Na jíšku přidáme spařené kopřivy, zalijeme je připraveným hovězím vývarem (vývar můžeme připravit i z bujónové hovězí kostky) a povaříme 1/4 hodiny. |
4 | Vývar s kopřivami odstavíme, dosolíme podle chuti a vmícháme rozmíchané žloutky v kyselém mléku. |
5 | Místo kyselého mléka můžeme použít zakysanou smetanu. |