Hustá kopřivová polévka

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé mladé kopřivy omyjeme a dáme vařit do mírně osolené vody. Krátce je povaříme, potom scedíme a nadrobno pokrájíme. Do hrnce nalijeme 1/2 litru vody, 1/2 litru mléka a svaříme. Připravíme si světlou jíšku z oleje a mouky, kterou přimícháme dohorkého mléka
  • 2
    s vodou, přidáme kopřivy, nasekaný česnek, sůl, pepř a povaříme ještě 10 minut. Odstavíme. Před podáváním polévky přimícháme smetanu z rozkvedlaným žloutkem.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.