Hustá kopřivová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hustá kopřivová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20897 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Česnek |
500 g | Kopřiva |
0,5 l | Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 118,1mg |
Draslík | 472,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 777,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopřiva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hustá kopřivová polévka postup přípravy receptu:
1 | Celé mladé kopřivy omyjeme a dáme vařit do mírně osolené vody. Krátce je povaříme, potom scedíme a nadrobno pokrájíme. Do hrnce nalijeme 1/2 litru vody, 1/2 litru mléka a svaříme. Připravíme si světlou jíšku z oleje a mouky, kterou přimícháme dohorkého mléka |
2 | s vodou, přidáme kopřivy, nasekaný česnek, sůl, pepř a povaříme ještě 10 minut. Odstavíme. Před podáváním polévky přimícháme smetanu z rozkvedlaným žloutkem. |