Kynuté knedlíky se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté knedlíky se švestkami
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | evca |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20908 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 dkg | Cukr krupice |
1 dkg | Droždí |
1 dkg | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
30 dkg | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
25 dkg | Švestky |
3 dkg | Tvaroh tvrdý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 81,4mg |
Draslík | 200,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Švestky, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kynuté knedlíky se švestkami postup přípravy receptu:
1 | V míse si smícháme prosátou mouku, cukr a sůl. Přilijeme vykynutý kvásek z droždí a postupně přidáváme vlažné mléko s rozupištěným máslem a žloutkem. Zaděláme těsto, které necháme vykynout. Z něj pak krájíme kousky, které plníme celými švestkami. Knedlíky necháme ještě kynout pod ubrouskem a potom vaříme v osolené vodě 5-8 minut. V průběhu vaření knedlíky obrátíme. Když je vytáhneme, propícháme je vidličkou a servírujeme posypané cukrem, strouhaným tvarohem a přelité máslem. |