Závitky z jeleního masa s vejci a celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z jeleního masa s vejci a celerem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20909 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
20 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Jalovec |
600 g | Jelení kýta |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Nové koření celé |
100 g | Okurky |
2 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
60 g | Tuk |
1 špetka | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 134,1mg |
Draslík | 730,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Nové koření celé, Okurky, Pepř černý celý, Sůl, Tuk, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jelení kýta, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z jeleního masa s vejci a celerem postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa naklepem a naplníme na kostičky nakrájeným celerem, okurkami, na nudličky nakrájenou anglickou slaninou, cibulí a vařeným vejcem. |
2 | Svineme a převážeme nití. Osolíme, opepříme a osmahneme na tuku. Přidáme koření, citronovou kůru a podlijeme. Dusíme pod pokličkou do měkka. |
3 | Hotové závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a povaříme. Nakonec přidáme citronovou šťávu, víno a společně povaříme. Závitky v omáčce povaříme. |