Zelná čorba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná čorba
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20913 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
15 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 834,1mg |
---|---|
Cholesterol | 130,1mg |
Draslík | 120,1mg |
Vláknina | 265,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná čorba postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si orestujeme na kostky pokrájenou anglickou slaninu a přidáme k ní sladké zelí pokrájené na tenké proužky, osolíme, opepříme, promícháme a restujeme do doby, pokud zelí nezměkne. |
2 | Potom přidáme papriku, zamícháme a zalijeme 1,5 l vody. |
3 | Čorbu vaříme ještě 30 minut, odstavíme a do hotové polévky přidáme žloutek rozšlehaný ve smetaně. |