Jednoduchý recept

Skotský koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20915

Ingredience

28 g Cukr moučkový
0,5 šálek Maizena - kukuřičný škrob
75 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 088kJ
17% Sacharidy 61 g
37% Tuky 28 g
0% Sodík 0 mg
6% Bílkoviny 3 g

Skotský koláč postup přípravy receptu:

1

Prosejeme mouku, cukr a kukuřičný škrob do misky, přidáme máslo a vše důkladně prohněteme, nejlépe rukama.

2

Předehřejeme troubu na 160°C. Formu na pečení vysypeme moukou a připravíme plech na pečení, na který položíme pečící papír. Připravené těsto zlehka natlačíme do formy, tu poté obrátíme i s těstem na připravený plech. Těsto z formy vyklopíme na plech.

3

Pečeme 40 minut dozlatova.

4

Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept