Kuřecí kapsa se špenátem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kapsa se špenátem a slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20963 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
600 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř bílý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 214,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Česnek, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Pepř bílý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí kapsa se špenátem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsíčka omyjeme a nařízneme do nich kapsu. Špenát omyjeme a osolíme, slaninu nakrájíme na hranolky a obojí naplníme do připravených kapes. Maso sepneme párátky, opečeme na pánvi na oleji, mírně podlijeme a krátce podusíme. Nivu nastrouháme a zvolna na mírném ohni rozpustíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, zalijeme smetanou a za stálého míchání chvíli povaříme. |
2 | Měkké maso nakrájíme na kousky jako roládu a upravíme na talíře. Přelijeme omáčkou a ozdobíme bazalkou a mletými oříšky. |