Dušená telecí plec s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená telecí plec s bílým vínem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20970 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí plec |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 576,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená telecí plec s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky a osmahneme v kastrole na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou celerovou nať, rozemnutou majoránku a bazalku. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a za občasného podlévání zvolna dusíme doměkka. Potom necháme vysmahnout tekutinu, přisypeme mouku, promícháme, přilijeme víno a tolik vody, aby maso bylo zakryté. Ještě chvíli zvolna povaříme. |
2 | Podáváme s vařenými těstovinami. |