Talleyrandova obloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Talleyrandova obloha
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20977 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
100 g | Játra husí |
100 g | Lanýž |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Gruyére |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 196,0mg |
Draslík | 299,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra husí, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Talleyrandova obloha postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Vložíme do mísy a vmícháme máslo. Na pánvi rozpustíme 50 g másla, husí játra pokrájíme na větší kostky, lanýže na proužky a na másle obojí osmažíme. Oba sýry nastrouháme na jemném struhadle a spolu s játry a lanýži vmícháme do těstovin. Osolíme a opepříme. |
2 | Na talíři upravíme makarony do věnce a zalijeme šťávou z pečené drůbeže, pro kterou je tato obloha určena. |