Slepičí vývar Jindřicha IV.

160 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
521 mg
Cukr
359 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky a bílý chléb natrháme na kousky. Vložíme do mísy a přidáme slepičí srdíčko a jatýrka, česnek, posekanou petrželku a estragon, vejce, sůl, pepř a strouhaný muškátový oříšek. Vše spolu dobře promícháme a naplníme touto nádivkou mladou slepici. Nakonec slepici svážeme. Do velkého hrnce nalijeme silný hovězí vývar, vložíme do něj nadívanou slepici a vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny, podle velikosti slepice.
  • 2
    Po uvaření slepici vyjmeme, rozvážeme, vyndáme nádivku, slepici rozložíme na oválný talíř a obložíme kolem dokola nádivkou. Do oblohy kolem slepice přidáme hovězí maso a zeleninu, která nám zbyla z hovězího vývaru. Vývar nalijeme do polévkové mísy a podáváme.
  • 3
    Každý strávník si může sám nabírat pokrm a určovat tím množství masa a nádivky, které si vloží do polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.