Jednoduchý recept

Telecí řízky s kořeněným výpekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20996
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
0,8 polévková lžíce Sůl
700 g Telecí kýta
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 017kJ
1% Sacharidy 2 g
12% Tuky 9 g
24% Sodík 475 mg
66% Bílkoviny 37 g

Telecí řízky s kořeněným výpekem postup přípravy receptu:

1

Telecí maso z kýty nakrájíme na jednotlivé řízky, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce jen z jedné strany.

2

Obalené strany řízků vložíme na rozpálený olej a smažíme, až obalené strany řízků budou mít zlatou kůrku.

3

Potom řízky otočíme na druhou stranu, přikryjeme pokličkou a dopečeme.

4

Vyndáme je z pánve a do výpeku přidáme 4 lžíce vody a koření.

5

Dochutíme solí a výpek necháme přejít varem.

6

Při podávání každý řízek polijeme kořeněným výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept