Recept

Krevetová laksa s kuřecím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 21011

Ingredience

25 g Arašídy
6 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
1 ks Citronová tráva
1 kávová lžička Dýňová semínka
1 hrst Fazolové klíčky
200 g Hrachové lusky
2 ks Koriandr čerstvý
10 ml Krevetová pasta
50 g Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Kurkuma
350 g Kuřecí prsa
1 ks Limetka
500 ml Mléko kokosové
125 g Nudle rýžové
125 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Petržel - nať
6 plátek Sýr sójový - Tofu
500 ml Vývar slepičí
1 polévková lžíce Zázvor mletý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 648kJ
12% Sacharidy 44 g
59% Tuky 44 g
21% Sodík 410 mg
39% Bílkoviny 22 g

Krevetová laksa s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme pastu: Nakrájíme si cibule nadrobno, stonek citronové trávy nahrubo, zázvor a kurkumu nastrouháme najemno a chilli papričky a koriandr nasekáme nadrobno.

2

Cibuli, citronovou trávu, zázvor, kurkumu, koriandr a chilli papričky smícháme dohromady a přidáme česnek, oloupanou limetku, arašídy, nasucho opražená dýňová semínka a vše vložíme do mixéru.

3

Na pánvi opražíme krevetovou pastu nasucho při střední teplotě asi 2 minuty.

4

Přidáme do mixéru a postupně přiléváme 110 ml stolního oleje, dokud směs neumixujeme dohladka.

5

Krevety očistíme a zbavíme skořápek, kuřecí prsa nakrájíme na tenké proužky. Hrachové a fazolové lusky zbavíme tuhých vláken. Zahřejeme si nádobu na pečení s litinovým dnem a 2 - 3 minuty na ní smažíme 4 lžíce pasty z mixéru. Během míchání přidáváme vývar a kokosové mléko. Ve varu pozvolna vaříme 10 minut.

6

Přidáme tofu, krevety, kuře a nudle. Po 5 minutách přidáme na další 2 -3 minuty hrachové a fazolové lusky.

7

Podáváme v miskách, ozdobíme fazolovými klíčky a na zbytku oleje osmaženou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept