Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21015

Ingredience

100 g Chléb pšeničný (bílý)
1 polévková lžíce Hořčice
1 dl Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Okurky nakládané
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
75 g Slanina vepřová
2 dl Smetana ke šlehání 30%
1 dl Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
750 g Telecí maso mleté
0,3 kávová lžička Tymián čerstvý
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 484kJ
4% Sacharidy 13 g
60% Tuky 45 g
69% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 32 g

Sekaná s vejci natvrdo postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme mleté telecí maso.

2

Přidáme na kostky pokrájená dvě vejce uvařená natvrdo, sladkokyselou okurku a slaninu pokrájenou na drobné kostičky, chleba, který jsme si předtím namočili do mléka, tymián, syrové vajíčko, hořčici, sůl, pepř a drobně nasekanou zelenou petrželku.

3

Vše spolu dobře promícháme a necháme v chladničce 1/2 hodiny uležet.

4

Na vál si nasypeme trochu mouky, maso vyklopíme a uhněteme velkou šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče, polijeme rozpuštěným sádlem a vložíme do vyhřáté trouby.

5

Sekanou pečeme při 200 °C a průběžně ji podléváme teplou vodou.

6

Před dopečením sekanou polijeme smetanou a necháme chvíli dopéci tak, aby měla hnědou kůrku.

Poznámka

Telecí maso můžeme nahradit hovězím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept