Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21021
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Hovězí maso zadní
0,5 dl Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 394kJ
25% Sacharidy 89 g
13% Tuky 10 g
29% Sodík 578 mg
52% Bílkoviny 29 g
Hovězí pilaf

Hovězí pilaf postup přípravy receptu:

1

Zadní hovězí maso umyjeme a nakrájíme na větší kousky.

2

Maso osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova orestujeme.

3

Maso z pánve vyndáme a na tom samém oleji usmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, sůl a přilijeme 0,5 dl hovězího vývaru.

4

Vše promícháme a pod pokličkou necháme vařit 5 minut, přidáme dobře promytou rýži a maso znovu promícháme.

5

Pánev zakryjeme pokličkou a v dobře vyhřáté troubě nejdříve maso s rýží dusíme asi 15 - 20 minut, pak poklici odděláme a pokrm zapékáme.

6

Hovězí pilaf by měl být zapečený, ale nesmí být vysušený.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept