Jednoduchý recept

Dušené hovězí plátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21026

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1,5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
0,5 dl Víno červené
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 443kJ
4% Sacharidy 13 g
59% Tuky 44 g
14% Sodík 274 mg
60% Bílkoviny 34 g

Dušené hovězí plátky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájené na plátky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji po obou stranách.

2

Vyndáme je a na tom samém oleji usmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli a česnek.

3

Přidáme rajčatový protlak, víno a promícháme.

4

Až potom přidáme zpět orestované plátky masa, zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme do doby, než maso změkne.

5

Dusíme přibližně 1 hodinu - omáčka dušením zhoustne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept