Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21032

Ingredience

masová směs
3 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
těsto
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
3 polévková lžíce Olej olivový
70 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 776 kcal
Kilojoule 3 249kJ
22% Sacharidy 79 g
46% Tuky 35 g
22% Sodík 450 mg
61% Bílkoviny 34 g

Burek postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme mleté hovězí a vepřové maso, drobně pokrájenou cibuli, 1 vejce, pepř a sůl.

2

Vše dobře promícháme a necháme v chladu odpočinout.

3

Mezitím si připravíme těsto.

4

Na vál si dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do kterého dáme syrové vajíčko, olej, ocet, sůl a vodu dle potřeby.

5

Vše promícháme pomocí vidličky a rukama vypracujeme středně tuhé těsto, které rozdělíme na 5 dílů.

6

Z každého dílu vyválíme tenké obdélníkové pláty, které necháme chvilku proschnout.

7

Masovou směs si rozdělíme též na 5 dílů.

8

Na každý plát naneseme díl masové směsi, rozetřeme a po délce pevně zavineme jako závin.

9

Všechny záviny poskládáme vedle sebe na vymazaný plech sádlem a dáme péct na 1 hodinu do dobře vyhřáté trouby.

10

Pečeme při 170 stupních C a občas záviny během pečení propíchneme vidličkou.

11

Před dopečením burek potřeme olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept