Mleté řízky v jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté řízky v jogurtu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21041 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso mleté |
5 dl | Jogurt bílý |
1 dl | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 165,5mg |
Draslík | 728,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Jogurt bílý, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mleté řízky v jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Mleté hovězí a vepřové maso dáme do mísy, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl a housku, kterou jsme si namočili do mléka. |
2 | Vše důkladně promícháme a připravíme si z masa karbanátky, které obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme z každé strany dozlatova. |
3 | Karbanátky vyndáme a do výpeku vmícháme zbylou mouku, jogurt, drobně posekanou petrželku, pepř a dosolíme podle chuti. |
4 | Pořádně promícháme, karbanátky vložíme do vzniklé omáčky a vše krátce provaříme při mírné teplotě 10 minut. |