Popelčin vývar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Popelčin vývar
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 21042 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Kohoutí maso |
50 g | Lanýž |
120 g | Rýže dušená |
150 ml | Víno červené |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 116,4mg |
Vláknina | 566,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kohoutí maso, Rýže dušená, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Popelčin vývar postup přípravy receptu:
1 | Lanýže nakrájíme na proužky, vložíme do kastrůlku a zalijeme vínem Frontignan. Povaříme 5 minut a scedíme. |
2 | Do talíře dáme několik proužků vařených lanýžů, přidáme dvě lžíce vařené rýže, lžíci vařeného kohoutího masa a zalijeme horkým vývarem. |
Poznámka
Klasický drůbeží vývar, ale z kohouta, si připravíme předem.