Colbertův vývar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Colbertův vývar
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 21044 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
60 g | Brukev řepka |
60 g | Celer řapíkatý |
2 l | Hovězí vývar základní |
180 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
60 g | Karotka |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 414,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Karotka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Colbertův vývar postup přípravy receptu:
1 | Karotku, brukev a řapíkatý celer pokrájíme nadrobno a uvaříme v troše vývaru 15 minut. |
2 | Do talíře rozklepneme jedno vejce, přidáme lžíci uvařené zeleniny, lžíci hrášku a zalijeme horkým vývarem. |