Sýrové kjuftěty s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové kjuftěty s omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21045 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
karbanátky kjuftěty | |
---|---|
2 ks | Cibule |
150 g | Hovězí maso mleté |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Skopové výsekové |
0,8 polévková lžíce | Sůl |
150 g | Sýr balkánský |
150 g | Vepřové maso mleté |
rajčatová omáčka | |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 106,1mg |
Draslík | 405,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Kmín drcený, Sůl, Sýr balkánský, Vepřové maso mleté, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Skopové výsekové, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrové kjuftěty s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí i vepřové maso dobře promícháme s drobně nakrájenou cibulí, umletým jehněčím masem, solí, pepřem, kmínem, přidáme sýr nakrájený na kostičky. |
2 | Znovu dobře promícháme a vytvarujeme menší karbanátky, které usmažíme na pánvi v oleji. |
3 | Dobře propečené karbanátky (kjuftěty) mají zlatohnědou barvu (sýr je uvnitř rozehřátý). Smažíme je z každé strany přibližně 5 - 7 minut. |
4 | Připravíme si studenou rajčatovou omáčku: Do misky dáme rajčatový protlak, který smícháme s olejem, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, cukr a nadrobno nakrájenou kyselou okurku, dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme. |
5 | Omáčku podáváme v misce zvlášť a kjuftěty si v ní namáčíme. |