Sýrové kjuftěty s omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí i vepřové maso dobře promícháme s drobně nakrájenou cibulí, umletým jehněčím masem, solí, pepřem, kmínem, přidáme sýr nakrájený na kostičky.
  • 2
    Znovu dobře promícháme a vytvarujeme menší karbanátky, které usmažíme na pánvi v oleji.
  • 3
    Dobře propečené karbanátky (kjuftěty) mají zlatohnědou barvu (sýr je uvnitř rozehřátý). Smažíme je z každé strany přibližně 5 - 7 minut.
  • 4
    Připravíme si studenou rajčatovou omáčku: Do misky dáme rajčatový protlak, který smícháme s olejem, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, cukr a nadrobno nakrájenou kyselou okurku, dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme.
  • 5
    Omáčku podáváme v misce zvlášť a kjuftěty si v ní namáčíme.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.