Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Souvlaky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21054

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Citrony
600 g Jehněčí kýta
1 kávová lžička Majoránka
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
0,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 343kJ
1% Sacharidy 4 g
64% Tuky 48 g
30% Sodík 596 mg
49% Bílkoviny 28 g

Souvlaky postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kýtu nakrájíme na kostky o velikosti 4 - 5 cm.

2

Maso dáme do mísy a přelijeme jej olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali bílé víno, sůl, pepř, tymián a majoránku.

3

Přidáme bobkový list a šťávu z citronu.

4

Vše dobře promícháme a dáme na 12 hodin odležet do chladničky.

5

Před grilováním maso vyjmeme z marinády, aby odkapalo.

6

Grilujeme na roštu 20 minut.

Poznámka

V době přípravy není uvedeno marinování cca 12 hodin.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept