Biscotti s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biscotti s mandlemi
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 21058 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
200 g | Mandle |
215 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 272,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 8,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Soda jedlá, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Biscotti s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Neloupané celé mandle rozprostřeme na plech a necháme v troubě péci, až mandle mírně zhnědnou, zhruba 15 minut. Po vychladnutí část mandlí (cca 55 g) umeleme na velmi jemno, zbylou část nahrubo nasekáme. |
2 | V míse smícháme cukr, mouku s jedlou sodou, šafrán, sůl a mleté mandle. Ve směsi uděláme důlek, do nějž rozklepneme vejce a vypracujeme těsto. Na pomoučeném válu přimícháme sekané mandle a řádně těsto vypracujeme. |
3 | Těsto rozdělíme na tři díly, z nichž vyválíme válečky o průměru zhruba 2,5 centimetru. Válečky přeneseme na předehřátý plech, lehce potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme asi 20 minut. |
4 | Po vyjmutí z trouby krájíme z válečků velmi ostrým nožem plátky silné zhruba 1 centimetr, které vrátíme zpět na plech a asi 25 minut pečeme v troubě při teplotě 140 °C. Na mřížce je necháme vychladnout. |
Poznámka
Podává se k bílému vínu typu Muškát, v němž se biscotti namáčejí.