Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 21058

Ingredience

100 g Cukr krupice
200 g Mandle
215 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Soda jedlá
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 739kJ
14% Sacharidy 50 g
25% Tuky 19 g
5% Sodík 91 mg
25% Bílkoviny 14 g

Biscotti s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Neloupané celé mandle rozprostřeme na plech a necháme v troubě péci, až mandle mírně zhnědnou, zhruba 15 minut. Po vychladnutí část mandlí (cca 55 g) umeleme na velmi jemno, zbylou část nahrubo nasekáme.

2

V míse smícháme cukr, mouku s jedlou sodou, šafrán, sůl a mleté mandle. Ve směsi uděláme důlek, do nějž rozklepneme vejce a vypracujeme těsto. Na pomoučeném válu přimícháme sekané mandle a řádně těsto vypracujeme.

3

Těsto rozdělíme na tři díly, z nichž vyválíme válečky o průměru zhruba 2,5 centimetru. Válečky přeneseme na předehřátý plech, lehce potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme asi 20 minut.

4

Po vyjmutí z trouby krájíme z válečků velmi ostrým nožem plátky silné zhruba 1 centimetr, které vrátíme zpět na plech a asi 25 minut pečeme v troubě při teplotě 140 °C. Na mřížce je necháme vychladnout.

Poznámka

Podává se k bílému vínu typu Muškát, v němž se biscotti namáčejí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept