Biscotti s mandlemi

85 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Neloupané celé mandle rozprostřeme na plech a necháme v troubě péci, až mandle mírně zhnědnou, zhruba 15 minut. Po vychladnutí část mandlí (cca 55 g) umeleme na velmi jemno, zbylou část nahrubo nasekáme.
  • 2
    V míse smícháme cukr, mouku s jedlou sodou, šafrán, sůl a mleté mandle. Ve směsi uděláme důlek, do nějž rozklepneme vejce a vypracujeme těsto. Na pomoučeném válu přimícháme sekané mandle a řádně těsto vypracujeme.
  • 3
    Těsto rozdělíme na tři díly, z nichž vyválíme válečky o průměru zhruba 2,5 centimetru. Válečky přeneseme na předehřátý plech, lehce potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme asi 20 minut.
  • 4
    Po vyjmutí z trouby krájíme z válečků velmi ostrým nožem plátky silné zhruba 1 centimetr, které vrátíme zpět na plech a asi 25 minut pečeme v troubě při teplotě 140 °C. Na mřížce je necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.