Recept

Jehněčí v kysaném mléce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21070

Ingredience

1 kg Jehněčí maso
1 l Mléko kefírové
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 894 kcal
Kilojoule 3 742kJ
13% Sacharidy 47 g
58% Tuky 44 g
29% Sodík 572 mg
87% Bílkoviny 49 g

Jehněčí v kysaném mléce postup přípravy receptu:

1

Umyté jehněčí maso pokrájíme na menší kusy a dáme do pekáče.Posypeme sladkou a pálivou paprikou, osolíme, opepříme, zalijeme olejem a vodou. Vše promícháme a dáme péct pod pokrývku do vyhřáté trouby.

2

Pečeme při 200 °C, občas promícháme a pokud je voda vyvařená, přilijeme 1-2 dl vody znovu.

3

Když je maso měkké, v kysaném mléku (nebo jogurtu) rozmícháme hladkou mouku, vejce a osolíme podle chuti.

4

Krátce před dopečením jogurtovou zálivkou polijeme maso a posypeme nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept