Recept

Dolmadžik - játrové koláčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21076

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
600 g Játra jehněčí
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
3 dl Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl bylinková
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 210kJ
8% Sacharidy 30 g
36% Tuky 27 g
11% Sodík 216 mg
71% Bílkoviny 40 g

Dolmadžik - játrové koláčky postup přípravy receptu:

1

Jehněčí játra omyjeme a krátce povaříme. Na masovém strojku je pomeleme a vložíme do mísy.

2

Nadrobno nakrájenou cibuli na oleji usmažíme dozlatova a necháme vychladnout.

3

Nakrájíme nadrobno zelenou petrželovou a celerovou nať, spolu s cibulí ji přidáme k játrům. Ještě přidáme vejce, sůl, podle potřeby trošku strouhanky a dobře promícháme. Směs by měla být tužší.

4

Na pomoučeném vále vytvarujeme malé, ale vyšší placičky, které ponoříme do rozšlehaných vajíček a zprudka opečeme na rozpáleném oleji s máslem po obou stranách.

5

Podáváme s bílým chlebem nebo s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept