Polévka Julienne francouzská
35 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 80gramůPórek
- 50gramůCeler řapíkatý
- 2litryHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 20gramůLocika salátová
- 20gramůKerblík
- 1špetkaCukr moučkový
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůBrukev řepka
- 120gramůMrkev kořen
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme zeleninu. Mrkev a brukev pokrájíme na kostičky, pórek na kolečka, cibuli a celer nadrobno, zelí na proužky. V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme zeleninu. Přidáme špetku cukru a soli, hrnec přikryjeme a 5 minut dusíme. Zalijeme půl litrem vývaru a podusíme ještě 10 minut.
- 2Potom přidáme posekaný kerblík a lociku, zalijeme zbytkem vývaru a povaříme jednu minutu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.