Jednoduchý recept

Vepřová pečeně s citronem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21089

Ingredience

1 ks Bránice
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Citrony
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové maso libové
4 dl Voda pitná
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 516kJ
2% Sacharidy 7 g
66% Tuky 49 g
31% Sodík 617 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vepřová pečeně s citronem postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso omyjeme, osušíme a osolíme.

2

2 citrony oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky.

3

Připravíme omytou vepřovou bránici, maso do ní vložíme, kolem dokola obložíme plátky citronu a slaniny.

4

Obložené maso dobře zabalíme do bránice a dáme na pekáč.

5

Pečeme při 200°C v dobře vyhřáté troubě a během pečení maso podléváme vodou.

6

Upečené vychladlé maso nakrájíme na plátky.

7

Do hrnce nalijeme olej, přidáme drobně pokrájený česnek a petrželku, promícháme a přidáme nakrájené maso. Zalijeme výpekem z masa a 15 minut povaříme.

8

Při servírování pokapeme maso šťávou z citronu.

Poznámka

Bránici seženeme v řeznictví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept