Vepřová pečeně na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně na bílém víně
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21091 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
7 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Vepřové kotlety |
2 dl | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 184,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř bílý, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová pečeně na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Vepřový maso (hřbet) omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče, kolem masa poklademe očištěnou cibuli, kterou jsme pokrájeli na silnější kolečka. |
2 | Roztopíme sádlo a celý vepřový hřbet polijeme. Přilijeme 1 dl vody a během pečení výpekem maso poléváme. Když je maso přibližně po 2 hodinách upečené, polijeme ho bílým vínem a necháme chvilku dopéct pod pokličkou. |
3 | Maso na víně podáváme s opečenými brambory. |