Jednoduchý recept

Hovězí tokáň

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 211

Ingredience

400 g Cibule
750 g Hovězí maso vařené
500 ml Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
400 g Paprikové lusky čerstvé
1 g Pepř černý mletý
200 g Protlak rajčatový
30 g Sůl
120 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 247kJ
4% Sacharidy 15 g
24% Tuky 18 g
66% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Hovězí tokáň postup přípravy receptu:

1

Dušené nebo vařené hovězí maso nakrájíme na kousky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na části tuku. Přidáme maso, osolíme je, opepříme, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme ve vlastní šťávě.

3

Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme trochou vlažného vývaru, rozmícháme a dusíme doměkka.

4

Paprikové lusky zbavené semen opláchneme a nakrájíme na nudličky. Společně s rajčatovým protlakem je osmahneme na zbývajícím tuku a přidáme k masu.

5

Nakonec pokrm dochutíme solí a chvíli podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept