Jednoduchý recept

Polévka z hovězích ocásků

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 290 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 270 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 21104

Ingredience

2 ks Bobkový list
50 g Celer řapíkatý
150 g Cibule
1 kg Hovězí oháňka
150 g Karotka
300 g Kosti hovězí morkové
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
200 ml Protlak rajčatový
2 kávová lžička Sůl
600 g Telecí koleno
300 g Telecí nožičky
4 l Voda pitná
500 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 268kJ
2% Sacharidy 6 g
32% Tuky 24 g
8% Sodík 166 mg
31% Bílkoviny 17 g

Polévka z hovězích ocásků postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme ocásky, telecí maso, kosti, telecí nožičku, pokrájenou cibuli a karotku. Zalijeme vínem Frontignan a stejným množstvím vody. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, až se nám tekutina téměř vyvaří. Přilijeme horkou vodu, přidáme rajský protlak, česnek, celer, petrželku, bobkový list, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 4 hodiny.

2

Polévku scedíme, vyndáme kosti, maso obereme, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Zeleninu propasírujeme přes hrubší síto a také vrátíme do polévky.

3

Polévku ještě jednou krátce převaříme a podáváme v polévkové míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept