Jednoduchý recept

Kuřecí játra na slanině

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuřecí játra na slanině 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21111

Ingredience

250 g Anglická slanina
600 g Játra kuřecí
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
0,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 031kJ
0% Sacharidy 2 g
50% Tuky 38 g
43% Sodík 869 mg
58% Bílkoviny 33 g

Kuřecí játra na slanině postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra odblaníme, omyjeme a rozkrojíme.

2

Anglickou slaninu pokrájíme na plátky, osolíme, na každý plátek položíme porci jater, zabalíme a uchytíme párátkem. Takto zabalená játra posypeme paprikou a na rozpáleném oleji osmažíme z každé strany dozlatova.

3

Z jater odstraníme párátka a podáváme s chlebem.

Komentáře a hodnocení

 
Jankaa
Kuřecí játra na slanině
Rychlá a dobrá minutka z kuřecích jater. K mleté pálivé paprice jsem přidala i papriku uzenou, v poměru 1:1, která příjemně zvýraznila chuť anglické slaniny. Další vhodnou přílohou kromě čerstvého chleba mohou být opékané brambory, hranolky nebo americké brambory a dle chuti tatarka. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept