Telecí játra na červených hroznech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra na červených hroznech
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21127 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 ml | Cukr třtinový |
150 g | Hroznové víno |
500 g | Játra telecí |
30 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Ocet vinný červený |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 432,1mg |
Draslík | 471,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 49g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hroznové víno, Játra telecí, Ocet vinný červený, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí játra na červených hroznech postup přípravy receptu:
1 | Játra nakrájíme na tenké plátky a důkladně obalíme ve směsi mouky smíchané se solí a pepřem. Olej rozehřejeme v pánvi s masivním dnem a přibližně 2-3 minuty smažíme po obou stranách první polovinu jater tak, aby byly propečené i uvnitř. Po důkladném propečení játra vyjmeme a stejným způsobem osmahneme i druhou polovinu jater. Opečená játra odložíme stranou. |
2 | Na další pánvi si pomalu rozpustíme máslo, jakmile nám máslo začne pěnit, jemně vmícháme cukr, přidáme ocet a důkladně zamícháme. Vše přelijeme vývarem a přivedeme k varu. |
3 | Do této směsi přidáme hrozny a na nízkém stupni teploty vaříme 4-5 minut. |
4 | Opečená játra vložíme do pánve s připravenou směsi s hrozny a pomalinku játra prohříváme. Játra poléváme šťávou a lehce pohybujeme pánvi, aby se nám játra nepřichytla. |
5 | Nakonec játra ozdobíme na talíři snítky petržele. |