Jednoduchý recept

Telecí játra na červených hroznech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21127

Ingredience

20 ml Cukr třtinový
150 g Hroznové víno
500 g Játra telecí
40 ml Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
40 ml Ocet vinný červený
40 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 997kJ
6% Sacharidy 23 g
32% Tuky 24 g
20% Sodík 392 mg
48% Bílkoviny 27 g

Telecí játra na červených hroznech postup přípravy receptu:

1

Játra nakrájíme na tenké plátky a důkladně obalíme ve směsi mouky smíchané se solí a pepřem. Olej rozehřejeme v pánvi s masivním dnem a přibližně 2-3 minuty smažíme po obou stranách první polovinu jater tak, aby byly propečené i uvnitř. Po důkladném propečení játra vyjmeme a stejným způsobem osmahneme i druhou polovinu jater. Opečená játra odložíme stranou.

2

Na další pánvi si pomalu rozpustíme máslo, jakmile nám máslo začne pěnit, jemně vmícháme cukr, přidáme ocet a důkladně zamícháme. Vše přelijeme vývarem a přivedeme k varu.

3

Do této směsi přidáme hrozny a na nízkém stupni teploty vaříme 4-5 minut.

4

Opečená játra vložíme do pánve s připravenou směsi s hrozny a pomalinku játra prohříváme. Játra poléváme šťávou a lehce pohybujeme pánvi, aby se nám játra nepřichytla.

5

Nakonec játra ozdobíme na talíři snítky petržele.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept