Jednoduchý recept

Steak s pepřem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21144

Ingredience

800 g Hovězí svíčková
4 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
40 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Sůl
125 ml Voda pitná
440 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 896kJ
1% Sacharidy 5 g
14% Tuky 10 g
9% Sodík 181 mg
80% Bílkoviny 45 g

Steak s pepřem postup přípravy receptu:

1

Pepř a koření na steaky v hmoždíři nebo válečkem roztlučeme. Z masa připravíme steaky.

2

Silné plátky steaku potřeme polovinou oleje a steaky na bocích obalíme v rozdrceném koření.

3

Ve velké pánvi s masivním dnem rozehřejeme zbytek oleje na středním až prudkém plameni. Na rozehřátý olej vložíme steaky a po dobu 5-6 minut restujeme z obou stran, steaky obracíme pouze jednou.

4

Propečené steaky přesuneme na servírovací talíře a udržujeme je teplé.

5

Pod pánvi snížíme teplotu, na pánev opatrně, abychom se nepostříkali rozehřátým olejem, nalijeme víno a přidáme 125 ml vody. Víno a vodu přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 4 minuty, dokud se neodpaří polovina původního objemu tekutiny. Poté osolíme dle naši chuti.

6

Touto připravenou omáčkou pokapeme teplé steaky a můžeme servírovat.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept