Steak s pepřem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
771 mg
Cukr
700 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pepř a koření na steaky v hmoždíři nebo válečkem roztlučeme. Z masa připravíme steaky.
  • 2
    Silné plátky steaku potřeme polovinou oleje a steaky na bocích obalíme v rozdrceném koření.
  • 3
    Ve velké pánvi s masivním dnem rozehřejeme zbytek oleje na středním až prudkém plameni. Na rozehřátý olej vložíme steaky a po dobu 5-6 minut restujeme z obou stran, steaky obracíme pouze jednou.
  • 4
    Propečené steaky přesuneme na servírovací talíře a udržujeme je teplé.
  • 5
    Pod pánvi snížíme teplotu, na pánev opatrně, abychom se nepostříkali rozehřátým olejem, nalijeme víno a přidáme 125 ml vody. Víno a vodu přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 4 minuty, dokud se neodpaří polovina původního objemu tekutiny. Poté osolíme dle naši chuti.
  • 6
    Touto připravenou omáčkou pokapeme teplé steaky a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.