Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21147

Ingredience

sarma
2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Nové koření celé
0,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý celý
150 g Slanina vepřová
2 kg Zelí kysané
masová směs
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Rýže loupaná
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
500 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 666kJ
8% Sacharidy 28 g
61% Tuky 46 g
32% Sodík 636 mg
55% Bílkoviny 31 g

Sarma s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí vcelku opláchneme vodou, odkrojíme tvrdý košťál a necháme odkapat.

2

Odkapané listy, na které budeme pokládat maso, rozložíme na vál.

3

V pánvi si na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na ni pomleté vepřové a hovězí maso, které osolíme a opepříme.

4

Promícháme s cibulí a chvíli restujeme.

5

Přidáme dobře promytou rýži, zamícháme a odstavíme z vařiče.

6

Do hrnce si na dno poklademe 8-12 zelných listů ze kterých nebudeme dělat závitky.

7

Na listy, které máme na vále, si na každý dáme lžíci masové směsi s rýží, pečlivě zabalíme závitky - sarmu,

8

které poklademe na zelí do hrnce těsně vedle sebe, protože se takto nerozvinou.

9

Mezi sarmu vložíme plátky slaniny, bobkový list, celý pepř a nové koření.

10

Na sarmu položíme zbylé listy kysaného zelí, zalijeme vodou a při mírné teplotě vaříme pod pokličkou 3 hodiny.

11

Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, do které přimícháme papriku a přidáme k sarmě.

12

Jíšku přimícháme a vaříme v sarmě jen půl hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept