Recept

Katalánský karamelový krém

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2115

Ingredience

1 ks Citrony
60 g Cukr krupice
60 g Cukr třtinový
1 l Mléko polotučné
1 polévková lžíce Solamyl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
9% Sacharidy 31 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 18 mg
19% Bílkoviny 10 g

Katalánský karamelový krém postup přípravy receptu:

1

Nejprve utřeme cukr, maizenu a žloutky do pěny.

2

Poté nastrouháme citrónovou kůru a společně s mlékem a vanilkovým luskem přivedeme v kastrůlku k varu. Přes sítko pomalu a za stálého míchání vmícháme do cukrové pěny a 10minut povaříme.

3

Směs rozlijeme do šesti misek a necháme vychladnout.

4

Hotový krém posypeme hnědým cukrem a pod grilem necháme zkaramelizovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept