Studený tuňák
46 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
 - 225mililitrůOlej olivový
 - 2kusyCibule červená
 - 2kusyBobkový list
 - 225mililitrůOcet vinný
 - 1lžíceKoriandr celý
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1stroužekČesnek
 - 1špetkaPetržel - nať
 - 1špetkaSůl
 - 600gramůTuňák obecný
 - 0,5lžičkaChilli paprička sušená
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
64 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
192 mg
Postup přípravy
- 1Steaky z tuňáka opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Na pánvi zahřejeme 4 lžíce oleje, vložíme rybí maso a při střední teplotě opékáme z obou stran podle chuti (vždy 2 minuty pro střední propečení a 4 minuty pro důkladné propečení). Maso z pánve vyjmeme a osušíme papírovými utěrkami.
 - 2Přidáme na pánev zbývající olej a zahřejeme. Vložíme cibuli pokrájenou na kolečka a za občasného míchání ji po dobu 8 minut opékáme doměkka. Pozor, cibule nám nesmí zhnědnout.
 - 3Přidáme na kolečka rozkrájenou mrkev, natrhaný bobkový list, nakrájený česnek, ocet, drcené sušené chilli papričky, sůl a pepř. Opékáme zhruba 10 minut, dokud mrkev nezměkne. Minutu před ukončením opékání vmícháme do směsi rozdrcená semena koriandru.
 - 4Jakmile steaky z tuňáka vychladnou, zbavíme je kůže a kostí. Každý steak pak rozdělíme na 4 nebo 5 větších kousků. Kousky vložíme do mísy a přidáme na pánvi připravenou směs. Velmi opatrně vše promícháme, aby se rybí maso nerozpadlo.
 - 5Necháme zcela vychladnout a nejméně na 24 hodin vložíme do lednice. V lednici vydrží až 5 dnů. Před podáváním necháme prohřát na pokojovou teplotu a ozdobíme nakrájenou petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.