Recept

Sarma ve špenátových listech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21160

Ingredience

masová směs
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso zadní
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
350 g Vepřová plec
2 ks Česnek
Sarma ve špenátových listech
1 ks Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Olej slunečnicový
2 dl Rajčatová šťáva
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
2 dl Zakysaná smetana
1 kg Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 853kJ
9% Sacharidy 32 g
61% Tuky 45 g
47% Sodík 941 mg
72% Bílkoviny 41 g

Sarma ve špenátových listech postup přípravy receptu:

1

Špenátové listy dobře propereme, odřízneme z nich stonek a necháme odkapat.

2

Umyté vepřové a hovězí maso pomeleme na masovém strojku a dáme do mísy.

3

Osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou cibuli, česnek a vajíčko.

4

Rýži propereme, uvaříme do poloměkka a doložíme k masu.

5

Všechno řádně promícháme a směsí naplníme špenátové listy.

6

Na každý list dáme lžíci masové směsi a pevně zabalíme.

7

Aby vznikl váleček, musíme okraje přehnout nejdříve ze stran a list pak stočíme jako palačinku.

8

V zapékací míse si na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli,

9

na ni poskládáme těsně vedle sebe závitky a zalijeme rajčatovou šťávou.

10

Pekáč zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby.

11

Dusíme při teplotě 175°C minimálně 1,5 - 2 hodiny.

12

Během dušení přiléváme vodu.

13

Ke konci vaření si v 0,5 dl vody rozmícháme mouku, vlijeme ji k závitkům a promícháme.

14

Sarmu podáváme se zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept