Polévka hrachová s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka hrachová s bramborami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2118 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
150 g | Hrách loupaný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 325,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka hrachová s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli a zeleninu podusíme na části másla, zalijeme do roviny vodou a dusíme. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji. |
2 | Ze zbylého másla a mouky si uděláme tmavší jíšku, zalijeme ji mlékem a vodou a rozmícháme do hladka. Poté k jíšce přidáme prolisovanou zeleninu, brambory nakrájené na kostičky a povaříme cca 10 min. |
3 | Po odstavení polévku dle chutí dosolíme a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Hrách použijeme předvařený.