Jednoduchý recept

Špenát s houbami a medem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21181

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Sherry brandy
350 g Shiitake houby
2 stroužek Česnek
350 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 111 kcal
Kilojoule 462kJ
6% Sacharidy 20 g
3% Tuky 2 g
4% Sodík 81 mg
9% Bílkoviny 5 g

Špenát s houbami a medem postup přípravy receptu:

1

Ve woku rozehřejeme olej, vložíme houby nakrájené na plátky a opékáme je asi 5 minut doměkka. Potom vmícháme prolisovaný česnek, přidáme omyté špenátové listy a za stálého míchání je opékáme 2-3 minuty.

2

V misce smícháme sherry s medem a směsí pokapeme špenátové listy. Špenát opatrně obracíme, aby se obalil ve směsi.

3

Špenát s houbami a medem rozdělíme na nahřáté talíře a posypeme nakrájenými jarními cibulkami.

4

Ihned podáváme jako přílohu k pokrmům z tofu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept