Rýže San Francisko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže San Francisko
Rýže San Francisko
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 21187 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kapary |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rýže loupaná |
0,3 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 6,7mg |
Draslík | 98,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Citrony, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýže San Francisko postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme vodu a uvedeme do varu. Rýži propereme, vhodíme do vody a vaříme asi 15 minut za častého míchání, až je rýže skoro měkká. Poté scedíme přes síto, rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Na pánvi na mírném ohni rozehřejeme máslo, přidáme rýži, osolíme, opepříme a za občasného promíchávání vidličkou prohřejeme. Přidáme citronovou šťávu a kůru, pokrájenou petrželku a kapary. Zlehka promícháme a směs upravíme na velký talíř. Ozdobíme kolečky citronu. Podáváme jako přílohu k rybám nebo drůbeži. |