Pastýřská mučkalice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastýřská mučkalice
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21194 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
300 g | Jehněčí maso |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Vepřové maso libové |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 113,3mg |
Draslík | 473,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastýřská mučkalice postup přípravy receptu:
1 | Omyté vepřové a jehněčí maso nakrájíme na menší kousky. Žampiony očistíme, omyjeme a rozkrojíme napůl. Maso a žampiony střídavě napichujeme na grilovací jehly a opékáme na grilu dozlatova, za častého potírání olejem. Špízy solíme a opepříme, až když jsou hotové. |
2 | V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm dorůžova cibuli. Přidáme pokrájené papriky na větší kostky a rajčata na plátky, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a zamícháme. Maso stáhneme z jehel a promícháme se zeleninou. |
3 | Pastýřskou mučkalici podáváme s bílým chlebem. |