Recept

Knedlíčky z mletého masa s dipem z meruněk

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21199

Ingredience

40 ml Brandy peach
1 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
40 g Cukr krupice
500 g Hovězí maso mleté
315 g Meruňky
1 špetka Muškátový oříšek
40 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
1 l Olej stolní
1 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
10 g Paprika mletá sladká
10 g Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor nakládaný

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 142kJ
10% Sacharidy 36 g
35% Tuky 26 g
14% Sodík 273 mg
57% Bílkoviny 32 g

Knedlíčky z mletého masa s dipem z meruněk postup přípravy receptu:

1

Meruňky nakrájené na kostičky naložíme na 1 hodinu do brandy. Do velké mísy dáme mleté maso, přidáme jemně nakrájenou cibuli, chléb nakrájený na malé kousíčky, který jsme si již předem zvlhčili s trochou vody, přidáme trochu mleté skořice se špetkou muškátového oříšku, mletou papriku, sůl, pepř a celé vejce. Tuto směs prohněteme rukama do jemné struktury a přikrytou vložíme na 1 hodinu uležet do ledničky.

2

Z vrchovaté lžičky této směsi vytvarujeme knedlíček, do kterého prstem vytlačíme hluboký důlek. Do tohoto důlku vložíme směs naložených meruněk a knedlíček opět uzavřeme. Takto připravené knedlíčky vyskládáme na tác, přikryjeme fólií a opět dáme na 1/2 hodiny uležet do lednice.

3

V pánvi rozehřejeme vysokou vrstvu oleje a masové knedlíčky osmahneme ze všech stran a necháme je po osmažení okapat na ubrousku.

4

Připravené knedlíčky naskládáme na předehřátý talíř, doprostřed mezi knedlíčky kápneme dip a po stranách přiložíme párátka, která použijeme místo příboru.

5

Meruňkový dip si připravíme v kastrůlku, do kterého vložíme nakrájené meruňky na malé kousíčky, zbytek vody a meruňky naložené v brandy. Tuto směs přivedeme k varu a na mírném stupni povaříme 15 minut, dokud nebudeme mít vše měkké. Poté vmícháme cukr, ocet a omáčku teriyaki a společně vaříme další 2 minuty. Směs rozmixujeme nebo propasírujeme přes jemné sítko, vmícháme zázvorovou šťávu (odebereme ji z nakládaného zázvoru nebo vylisujeme kousek čerstvého zázvoru) a podáváme společně s masovými knedlíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept