Knedlíčky z mletého masa s dipem z meruněk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíčky z mletého masa s dipem z meruněk
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21199 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Brandy peach |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
40 g | Cukr krupice |
500 g | Hovězí maso mleté |
315 g | Meruňky |
1 špetka | Muškátový oříšek |
40 ml | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 l | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
10 g | Paprika mletá sladká |
10 g | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zázvor nakládaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 148,6mg |
Draslík | 789,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hovězí maso mleté, Meruňky, Muškátový oříšek, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Chléb konzumní, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Omáčka Teriyaki, Pepř černý mletý, Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíčky z mletého masa s dipem z meruněk postup přípravy receptu:
1 | Meruňky nakrájené na kostičky naložíme na 1 hodinu do brandy. Do velké mísy dáme mleté maso, přidáme jemně nakrájenou cibuli, chléb nakrájený na malé kousíčky, který jsme si již předem zvlhčili s trochou vody, přidáme trochu mleté skořice se špetkou muškátového oříšku, mletou papriku, sůl, pepř a celé vejce. Tuto směs prohněteme rukama do jemné struktury a přikrytou vložíme na 1 hodinu uležet do ledničky. |
2 | Z vrchovaté lžičky této směsi vytvarujeme knedlíček, do kterého prstem vytlačíme hluboký důlek. Do tohoto důlku vložíme směs naložených meruněk a knedlíček opět uzavřeme. Takto připravené knedlíčky vyskládáme na tác, přikryjeme fólií a opět dáme na 1/2 hodiny uležet do lednice. |
3 | V pánvi rozehřejeme vysokou vrstvu oleje a masové knedlíčky osmahneme ze všech stran a necháme je po osmažení okapat na ubrousku. |
4 | Připravené knedlíčky naskládáme na předehřátý talíř, doprostřed mezi knedlíčky kápneme dip a po stranách přiložíme párátka, která použijeme místo příboru. |
5 | Meruňkový dip si připravíme v kastrůlku, do kterého vložíme nakrájené meruňky na malé kousíčky, zbytek vody a meruňky naložené v brandy. Tuto směs přivedeme k varu a na mírném stupni povaříme 15 minut, dokud nebudeme mít vše měkké. Poté vmícháme cukr, ocet a omáčku teriyaki a společně vaříme další 2 minuty. Směs rozmixujeme nebo propasírujeme přes jemné sítko, vmícháme zázvorovou šťávu (odebereme ji z nakládaného zázvoru nebo vylisujeme kousek čerstvého zázvoru) a podáváme společně s masovými knedlíčky. |