Jednoduchý recept

Burské sušenky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21208

Ingredience

165 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
140 g Mouka pšeničná hladká T 650
265 ks Máslo arašídové
115 g Máslo čerstvé
5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk rostlinný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 946 kcal
Kilojoule 3 958kJ
24% Sacharidy 88 g
81% Tuky 61 g
55% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 21 g

Burské sušenky postup přípravy receptu:

1

Připravíme si dva plechy, které vymažeme tukem, a troubu si předehřejeme na 180 °C.

2

Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a jedlou sodu. V jiné míse ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přidáme arašídové máslo a řádně promícháme. Poté vmícháme sypké ingredience a rozšlehané vejce. Necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout.

3

Na plech klademe kuličku z těsta asi o velikosti vlašského ořechu. Vidličkou z kuliček děláme placičky se vzorem. Pečeme 12 až 15 minut. Hotové sušenky necháme vychladnout na sítu.

Poznámka

K arašídovému máslu můžeme přidat 85 g nasekaných burských oříšků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept