Jednoduchý recept

Roláda plněná hráškovým pyré

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21216

Ingredience

hráškové pyré
500 g Hrášek
0,5 dl Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
Roláda plněná hráškovým pyré
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 dl Smetana jihočeská zakysaná15%
50 g Strouhanka
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 711kJ
8% Sacharidy 29 g
56% Tuky 42 g
49% Sodík 988 mg
66% Bílkoviny 37 g

Roláda plněná hráškovým pyré postup přípravy receptu:

1

Pomleté vepřové a hovězí maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli, petržel, vejce, sůl a pepř, vše dobře promícháme a odložíme do chladničky na 1 hodinu. Uvaříme zelený hrášek doměkka, scedíme a propasírujeme do mísy (můžeme použít i hrášek sterilovaný), přidáme mléko, máslo a sůl. Z těchto surovin vymícháme hladké pyré bez hrudek. Můžeme použít i elektrický šlehač.

2

Na vál položíme pečící papír, posypeme ho strouhankou a na strouhanku rozložíme pomleté maso do čtverce. Hráškové pyré rovnoměrně rozetřeme na plát masa a opatrně pomocí papíru zabalíme roládu a vložíme ji na pekáč. Roládu přelijeme rozpuštěným sádlem a pečeme při 180°C přibližně 1 hodinu. Roládu občas podlejeme vodou a poléváme výpekem. Když je roláda upečená, celou ji přelijeme zakysanou smetanou a necháme zapéct dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept