Jednoduchý recept

Vývar s bažantími knedlíčky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 21235

Ingredience

0,5 ks Bažant obecný
25 ml Bešamel
80 g Lanýž
1 špetka Muškátový oříšek
25 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
150 ml Víno červené
2 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 619 kcal
Kilojoule 2 590kJ
1% Sacharidy 4 g
29% Tuky 22 g
45% Sodík 895 mg
68% Bílkoviny 38 g

Vývar s bažantími knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Drůbeží vývar přivedeme k varu, přidáme 1/2 bažanta a vaříme aspoň 1 hodinu. Vývar scedíme a maso z bažanta obereme. Na knedlíčky použijeme 60-70 g bažantího masa, zbytek nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru.

2

K bažantímu masu přidáme 2 lžíce bešamelu a smetany, vejce se žloutky, 1 špetku soli a 1 špetku mletého muškátového oříšku. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto. Lžičkou z těsta odebíráme malé množství a tvoříme knedlíčky, které zavařujeme ve vývaru asi 2 minuty.

3

Lanýže nakrájíme na proužky a 5 minut podusíme ve víně Frontignan.

4

Do talíře vložíme několik proužků lanýže, 3-4 knedlíčky a zalijeme horkým vývarem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept