Kysané zelí po srbsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané zelí po srbsku
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21253 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Klobása uzená |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vepřová ouška |
250 g | Vepřové maso libové |
1 ks | Vepřové nožičky |
6 dl | Voda pitná |
1,5 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 283,3mg |
Draslík | 819,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vepřové nožičky, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hovězí maso zadní, Klobása uzená, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřová ouška, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kysané zelí po srbsku postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Omyté hovězí a uzené maso, klobásu, ouško a slaninu pokrájíme na kousky. Vepřovou nožičku očistíme, omyjeme a podélně přesekneme. |
2 | Kysané pokrájené zelí, pokud je velmi kyselé, propláchneme. |
3 | Cibuli, petrželovou a celerovou nať pokrájíme nadrobno. Vezmeme pekáč (nejlépe keramický), vymažeme ho sádlem a položíme |
4 | první vrstvu kysaného zelí. Na zelí poklademe cibuli, petrželovou a celerovou nať. Na každou stranu položíme polovinu vepřové nožičky a všechno pokrájené maso i s klobásou. Posolíme, opepříme, posypeme sladkou a pálivou paprikou. Vrstvu masa zakryjeme druhou polovinou kysaného zelí a přilijeme vodu, aby vše bylo ponořené. |
5 | Pekáč zakryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě dusíme při 180 °C téměř 2 hodiny. |
6 | Občas se podíváme a pokud je potřeba, dolijeme troškou vody. |