Glazované cibulky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Glazované cibulky
Glazované cibulky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21257 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule perlová |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
0,5 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 103,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Ocet vinný červený, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Glazované cibulky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme vodu k varu, cibulky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme vroucí vodou. Necháme 2 minuty odstát, vodu slijeme a cibulky oloupeme. |
2 | V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, vložíme cibulky a za stálého míchání je po dobu 8 minut opékáme ze všech stran dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání pečeme další 2 minuty. |
3 | Vmícháme 1 lžíci lístků tymiánu, cukr, vývar, červený vinný ocet a mícháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Tekutinu přivedeme k varu, snížíme teplotu a 10 minut zvolna cibulky vaříme doměkka. |
4 | Zda jsou cibulky dostatečně měkké, vyzkoušíme špičkou nože. Omáčka se za tu dobu přemění v sirupovitou glazuru. |
5 | Do omáčky vmícháme ocet balsamico, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horké i studené, ozdobené snítkami tymiánu. |
Poznámka
Těsně před podáváním můžeme do pokrmu vmíchat 2 lžíce piniových oříšků.