Plněná rajčata s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná rajčata s tuňákem
Plněná rajčata s tuňákem
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21265 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
5 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,5 polévková lžíce | Majonéza |
40 g | Okurky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
12 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
350 g | Tuňák v oleji |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 199,8mg |
Draslík | 684,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Majonéza, Okurky, Rajčata, Ředkvička, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plněná rajčata s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Do nekovového cedníku vložíme na kostičky pokrájenou okurku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté okurku opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. |
2 | V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme vejce a vaříme je 12 minut. Poté zprudka pod tekoucí studenou vodou zchladíme. Vejce oloupeme, oddělíme žloutky a bílky a nakrájíme na kostičky. |
3 | Z rajčat odřízneme vršky a lžičkou do misky vydlabeme dužninu. Poté je převrátíme na papírovou utěrku. Vydlabanou dužninu nakrájíme nadrobno a necháme v cedníku okapat. |
4 | V misce smícháme dužninu z rajčat, nakrájenou okurku, jarní cibulky, žloutky a většinu bílků. |
5 | Okapaného tuňáka rozebereme na kousky a též přidáme do misky. Vmícháme lžíci majonézy, pepř, sůl a citronovou šťávu. Důkladně promícháme. Pokud je směs příliš hustá, přidáme majonézu. Nakonec vmícháme lístky natrhané bazalky. |
6 | Směsí naplníme vydlabaná rajčata, povrch posypeme zbytkem bílků a doplníme bazalkovými lístky a plátky ředkviček. Pokrm můžeme až na 3 hodiny vložit do lednice. |