Langustová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Langustová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21272 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
40 g | Cibule |
40 g | Karotka |
300 g | Langusta |
50 ml | Martell cognac |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Petržel - nať |
150 g | Rýže dušená |
10 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 189,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Karotka, Rýže dušená, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Langusta, Martell cognac, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Langustová polévka postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme 40 g másla, přisypeme cibuli a karotku, které jsme nakrájeli nahrubo. Přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián, vše krátce na másle orestujeme. Podlijeme vínem a koňakem, promícháme a dusíme ještě 5 minut. |
2 | Zeleninu zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, maso z langusty a povaříme 20 minut. Z polévky odstraníme bobkový list, vmícháme 20 g másla a polévku dobře rozmixujeme. |
3 | Podáváme v polévkové míse. |