Jednoduchý recept

Bramborové pyré

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 21284

Ingredience

600 g Brambory
200 g Chléb pšeničný (bílý)
1 l Hovězí vývar základní
100 ml Mléko polotučné
75 g Máslo čerstvé
100 g Pórek
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 976kJ
7% Sacharidy 26 g
15% Tuky 11 g
30% Sodík 607 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bramborové pyré postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájený pórek a minutku podusíme. Přisypeme nakrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme, máme-li moučné brambory, stačí rozšťouchat. Přimícháme smetanu. Konzistenci upravíme horkým mlékem. Nakonec vmícháme 2 lžíce másla.

2

Podáváme v polévkové míse s kousky opečeného chleba.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept