Portugalské pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Portugalské pyré
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21290 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
80 g | Cibule |
2 l | Hovězí vývar základní |
80 g | Karotka |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Petržel kudrnka |
250 g | Rýže loupaná |
50 g | Slanina vepřová |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 265,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Karotka, Rýže loupaná, Slanina vepřová, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Portugalské pyré postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu, mrkev, cibuli pokrájenou nadrobno, přidáme tymián, petrželku, bobkový list a vše lehce orestujeme. Vyndáme bobkový list a ostatní rozmixujeme. |
2 | Zalijeme vývarem, přidáme loupanou rýži a pozvolna vaříme 25 minut. |
3 | Podáváme v polévkové míse. |